Mydła w płynie – niezbędne w gastronomii
Jak pokazują badania to właśnie kuchnie są miejscami, gdzie znajduje się najwięcej bakterii. Dlatego w trosce o higienę i bezpieczeństwo należy stosować mydła w płynie. W tym przypadku warto postawić na mydło dezynfekcyjne, które ma właściwości bakteriobójcze. Warto także zwrócić uwagę, że nie tylko nie podrażnia ono skóry rąk, ale również pozwala pozbyć się nieprzyjemnego zapachu, np. czosnku czy ryb. Kolejną jego zaletą jest fakt, że bardzo dobrze się pieni, co pozwala na bardzo dokładne usunięcie bakterii. Sprawdzi się wszędzie tam, gdzie wymagane jest zachowanie podwyższonych standardów higienicznych, zgodnych z systemem HACCP. Nawet przy częstym stosowaniu takie mydło nie wysusza skóry dłoni i rąk.
Mydło w płynie – niezbędne w każdej pracy, gdzie utrzymanie warunków higienicznych jest bardzo ważne
Nie tylko tam, gdzie pracownicy mają kontakt z żywnością wymagane są wysokie standardy higieniczne. Również w gabinetach kosmetycznych, medycznych i fizjoterapii konieczne jest sterylne przygotowanie rąk do pracy. Niektóre prace związane są z kontaktem z substancjami chemicznymi tłustymi i mocno brudzącymi. W tym przypadku polecane są mydła o właściwościach, które pozwalają na zmycie smarów, a także olejów. Posiadają w swoim składzie pochodne lanoliny i monoglicerydów. Dla osób, które mają szczególnie wrażliwą skórę, skłonną do podrażnień, polecane są mydła bezzapachowe, o doskonałych właściwościach myjących. Wszystkie rodzaje mydeł pasują do dozowników na mydło w płynie, a tam, gdzie mydła zużywa się szczególnie dużo rekomendowane są mydła w kanistrach, które można umieścić w pojemniku z dozownikiem i zawiesić na metalowym stelażu. Świetnie sprawdzają się w dużych zakładach pracy.